NAD+ - BAUDER

Bra att veta

NAD står för Nicotinamide Adenine Dinucleotide, som är en koenzym som finns i alla levande celler. NAD är involverad i cellmetabolismen eftersom det är involverat i hundratals metaboliska reaktioner. NAD finns i två former, NAD+ och NADH, vilka fungerar i oxidations- och reduktionsreaktioner.

Egenskaper

  • Cellandning
  • Cellulär återuppbyggnad
  • Ämnesomsättning

Rekommenderad daglig dos

1 kapsel

Ingredienser

Nikotinamid ribosid 300 mg
Ingredienser
Nikotinamid ribosid klorid, vegetabilisk kapsel (pullulan), fyllnadsmedel (risextrakt), klumpförebyggande medel (kiseldioxid).

NAD står för nikotinamidadenindinukleotid, och det är en coenzymform som finns i alla levande celler. NAD spelar en avgörande roll i cellens energiproduktion och är involverat i flera biokemiska processer i kroppen.

NAD fungerar som en elektronbärare i ämnesomsättningen och är särskilt viktig i cellandningen, där den hjälper till att omvandla näringsämnen som kolhydrater, fetter och proteiner till energi i form av adenosintrifosfat (ATP). NAD är involverat i reaktioner som oxidation av substrat och överföring av elektroner till elektrontransportkedjan.

Utöver dess roll som en elektronbärare är NAD också viktig i cellulära reparationssystem. Det fungerar som en coenzym i enzymer som är involverade i DNA-reparation och cellcykelreglering. Dessutom är NAD en kofaktor för sirtuinproteiner, en grupp av enzymer som är involverade i cellulär ämnesomsättning, energibalance och åldrande.

 

Ta vårt 5-Minuters Quiz för personliga vitaminrekommendationer. Baserat på dina svar tar vi fram vitaminpaket som passar dig och dina behov! Gör Quiz här

Personcentrerat bemötande

Personcentrerat bemötande

Provtagning på din vårdcentral

Provtagning på din vårdcentral

Stort nätverk av specialister

Stort nätverk av specialister