Vitaminbehandlingar - BAUDER

Vitamin-behandlingar

Vitaminbehandlingar har blivit alltmer populära de senaste åren som ett sätt att stärka hälsan. Men vad är egentligen en vitaminbehandling, och hur kan den hjälpa dig?

En vitaminbehandling är en kontinuerlig behandling av vitaminer och mineraler för att stärka kroppens normala funktioner långsiktigt och över tid (se www.DailyVit.se).

En av de effektivaste metoderna är genom vitamindropp, vilket är en metod för att tillföra höga doser av vitaminer och mineraler direkt i kroppen. Vitamindropp administras genom intravenös vätsketerapi (IV), där vitaminerna och mineralerna droppar direkt in i blodet.

Vitaminer kan också tillföras via en injektion subkutant (i bukfettet) eller intramuskulärt. På så sätt kan högre doser av näringstillförsel tillföras kroppen jämfört med genom traditionella orala tillskott där mycket inte tas upp och där en del även försvinner via leverns metabolisering.

När du överväger en vitaminbehandling via vitamindropp är det viktigt att du rådfrågar en kvalificerad läkare eller näringsexpert. De kan hjälpa dig att bestämma vilken typ av behandling som passar dig bäst, vilka vitaminer och mineraler som är lämpliga för dina specifika hälsobehov, och vilken dosering som är lämplig för dig. Hos oss finner du ledande specialister inom ämnet.

Din hälsa i fokus

Varför behövs vitamininjektioner och intravenös behandling?

Intravenös tillförsel av vitaminer är en metod som används för att stödja kroppens naturliga funktioner, särskilt under perioder av ökad påfrestning eller när det finns ett specifikt behov av ett ökat tillskott av vitaminer. Det är viktigt att förstå att detta förfarande inte är avsett att lindra eller bota sjukdomar. Istället är det tänkt som ett sätt att stötta kroppen för att bibehålla eller återställa dess naturliga balans, särskilt hos individer som kan uppleva tillfälliga brister på grund av livsstil, kost eller särskilda omständigheter.

Fördelarna med intravenös tillförsel av vitaminer kan vara särskilt märkbara för vissa individer som lider av brister. Dessa personer kan uppleva hälsofördelar genom att normalisera kroppens vitamin- och näringsnivåer. Det är dock viktigt att poängtera att dessa fördelar inte innebär lindring eller botande av sjukdomar, utan snarare en återställning eller förbättring av kroppens naturliga välmående och funktion.

De positiva effekterna av vitaminbehandling kan bland annat yttra sig i form av förbättrat välmående och utseende, särskilt hos personer som tidigare har haft brister. Detta kan inkludera förbättringar i hudens kvalitet, energinivåer och den allmänna känslan av hälsa.

Intravenös tillförsel av vitaminer bör ses som ett komplement till en hälsosam livsstil och inte som ett substitut för professionell sjukvård när det gäller behandling av sjukdomar. Det är alltid viktigt att rådgöra med kvalificerade hälso- och sjukvårdspersonal innan man påbörjar någon form av behandling, inklusive vitaminbehandlingar.

Våra behandlingar

B12 injektion

Behandlingen är en intramuskulär injektion du får en koncentrerad dos av vitamin B12 genom injektion. Detta tar endast några minuter att genomföra. Bokas via kontaktformulär. (Enbart på BAUDER Klinik i Karlstad)

Ingredienser:

 • Hydroxokobalamin (B12)

Fasta med vitamin- och mineraldropp

Vi som har fastat en längre period vet hur svårt det kan vara att bibehålla energin. Det blir svårt att arbeta och uppnå vardagens alla måsten eller "borden". Tankarna kring mat är ständigt närvarande och den sjunkande energinivån gör det nästan omöjligt att fullfölja sin plan. Med stöd av vitamindropp med tillsats av mineraler så värnar du om kroppens naturliga funktioner under din egen fasta. Upprätthåll energin och håll hungerkänslorna i schack. Upplev nästa nivå med en modern fasta. Det har aldrig varit lättare och mer hälsosamt! Ta kontakt med oss för mer information om upplägget.

Ingredienser:

Består av multivitaminer, högdos Vitamin C och Magnesium. Individanpassat efter ordination.

Magnesium

Magnesium har sedan länge varit det mest sålda kosttillskottet i Sverige, med all rätt. Upplev nu den ökade effekten med intravenös behandling. Ta kontakt med oss för mer information. Bokas genom att välja behandling via vår plattform och fylla i formuläret.

Ingredienser:

Magnesium 1-2 g

Klicka här för att beställa/boka behandling

Multivitaminer

Ett individanpassat vitamindropp med vitaminer från A till E. Ta kontakt med oss för mer information. Bokas via kontaktformulär. (Enbart på BAUDER Klinik i Karlstad)

Ingredienser:

Retinol (Vitamin A)
Tiamin (Vitamin B1)
Riboflavin (Vitamin B2)
Pantotensyra (Vitamin B5)
Pyridoxin (Vitamin B6)
Biotin (Vitamin B8)
Folsyra (Vitamin B9)
Cyanokobolamin (Vitamin B12)
Askorbinsyra (Vitamin C)
Kolecalciferol (Vitamin D)
Alfa-tokoferol (Vitamin E)
Nikotinamid (Vitamin PP)

Vitamin C

Infusionsdropp där din kropp tillförs Vitamin C färdig i apotekslösning direkt in i blodomloppet. Ett potent vitamindropp för att stödja kroppens naturliga funktioner. Kontakta oss för mer information eller beställ/boka direkt via vår plattform genom att fylla i ett formulär.

Ingredienser:

Askorbinsyra (vitamin C) > 7,5 g

 

Klicka här för att beställa/boka behandling

Vitamin C & Magnesium

Upplev synergieffekterna av Vitamin C och Magnesium genom intravenös infusion. Bokas genom att välja behandling via vår plattform och fylla i formuläret.

Ingredienser:

Vitamin C 7,5g

Magnesium 1g

Klicka här för att beställa/boka behandling

Dalarna

Falun

Falun, Sverige

Gävleborg

Hudiksvall – Valmea Vård

Malnvägen 2, 824 55 Hudiksvall

Valmea Vård i Hudiksvall, drivet av legitimerade sjuksköterskan Jannicke Selberg, erbjuder ett brett utbud av sjukvårdstjänster. Denna privata sjuksköterskemottagning fokuserar på en rad tjänster som inkluderar såromläggningar, blodtryckskontroller, öronspolning, sutur- och agraffborttagning samt B12-injektioner. Patienterna uppskattar den lugna miljön, korta väntetider och flexibla tidsbokningar. För att säkerställa att alla patienters behov kan tillgodoses effektivt och säkert, uppmanas intresserade att först kontakta mottagningen för att boka en lämplig tid​ (ValmeaVård)​.

Valmea Vård är också inriktad på att tillhandahålla hälsokontroller och provtagning för andra ändamål, där patienter kan boka tider för dessa tjänster online genom mottagningens samarbetspartners. Denna omfattande vårdinställning säkerställer att individer har tillgång till viktiga hälsotjänster som kan hjälpa dem att upprätthålla eller förbättra deras välbefinnande. Mottagningen är registrerad hos Inspektionen för Vård och Omsorg (IVO) och innehar patientförsäkring genom Folksam, vilket ytterligare betonar dess åtagande att erbjuda säker och pålitlig vård​ (ValmeaVård)​.

Jönköping

Jönköping

Jönköping, Sverige

Kalmar

Kalmar

Kalmar, Sverige

Örebro

Örebro – Labbkliniken

Gustavsgatan 7, 703 55 Örebro

Labbkliniken i Örebro, belägen på Gustavsgatan 7, erbjuder en rad tjänster inom provtagning och hälsoundersökningar utförda av utbildad vårdpersonal i en trygg och säker miljö. De samarbetar med olika aktörer för att erbjuda en omfattande hälsoservice, inklusive blodprovstagning och andra hälsorelaterade undersökningar. Labbkliniken hjälper även till med bemanning inom vården, särskilt inom labb- och provtagningsverksamheten. Förutom provtagningar erbjuder de utbildningar i Hjärt- och lungräddning (HLR) samt lyftteknik, och samarbetar med externa parter för att tillhandahålla träning och kostråd, avslappningsmassage, fotvård samt medicinsk laserbehandling som har visat sig påskynda läkning genom ökad mikrocirkulation​ (Labbkliniken)​​

Skåne

Malmö – Elitcenter

Riggaregatan 57, 211 13 Malmö

I fantastiska Ängelholm, med närhet till Helsingborg ligger Nordic Vitality Clinic där du erbjuds en unik blandning av hälso- och sjukvårdstjänster samt skönhetsvård, där de två områdena ofta går hand i hand. Grundat 2018, är kliniken inriktad på att leverera behandlingar som inte bara förbättrar yttre skönhet utan också främjar inre hälsa och välbefinnande. De är godkända av IVO och prioriterar kundernas säkerhet, vilket återspeglas i deras utbud av tjänster som inkluderar estetiska injektioner, hudvård, vitaminbehandlingar genom vitamindropp och utredningar relaterade till hälsa.

Landshövdingevägen 9C, Ängelholm (Bredvid Vattnets hus)
076 001 74 00
info@nordicvitalityclinic.se
Varierade öppettider – kolla bokningskalender.

Ängelholm – Nordic Vitality Clinic

Landshövdingevägen 9, 262 52 Ängelholm

I fantastiska Ängelholm, med närhet till Helsingborg ligger Nordic Vitality Clinic där du erbjuds en unik blandning av hälso- och sjukvårdstjänster samt skönhetsvård, där de två områdena ofta går hand i hand. Grundat 2018, är kliniken inriktad på att leverera behandlingar som inte bara förbättrar yttre skönhet utan också främjar inre hälsa och välbefinnande. De är godkända av IVO och prioriterar kundernas säkerhet, vilket återspeglas i deras utbud av tjänster som inkluderar estetiska injektioner, hudvård, vitaminbehandlingar genom vitamindropp och utredningar relaterade till hälsa.

Landshövdingevägen 9C, Ängelholm (Bredvid Vattnets hus)
076 001 74 00
info@nordicvitalityclinic.se
Varierade öppettider – kolla bokningskalender.

Skurup – Sannas Skönhetsvård

Kyrkogatan 25, 274 34 Skurup

Öppettider enligt tidsbokning:
måndag – onsdag kl 8-12 + varannan söndag 9-15

Tidsbokning här!

Kristianstad – MedProv

Östra Storgatan 45, 291 31 Kristianstad

Öppettider:
mån-tors 8:30-10:30 samt en söndag i månaden 9-12

Tidsbokning här!

 

Uppsala

Uppsala

Uppsala, Sverige

Värmland

Karlstad – BAUDER Hälsoklinik

Herrgårdsgatan 16, 652 24 Karlstad

Öppettider:
Mån-onsdag: 08:00-17:00

Tidsbokning här!

 

Västra Götaland

Göteborg

Göteborg, Sverige

Vill du bli kontaktad? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så fort vi kan.

  Genom att klicka på "Skicka" godkänner du att Bauder sparar dina personuppgifter och att vi använder den i enlighet med vår integritetspolicy. Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy samt villkor gäller.

  Min varukorg

  Stäng sidecart

  Inga produkter i varukorgen

  Personcentrerat bemötande

  Personcentrerat bemötande

  Provtagning på din vårdcentral

  Provtagning på din vårdcentral

  Stort nätverk av specialister

  Stort nätverk av specialister